Sztehlo családi bölcsődék

GYERMEKSZIGET ÉS GYERMEKLIGET EVANGÉLIKUS CSALÁDI BÖLCSŐDE


RÓLUNK

Piliscsabán családias-barátságos környezetben várjuk a gyermekeket, ahol gondos odafigyeléssel, sok-sok játékkal szeretnénk elősegíteni a gyermekek testi-lelki fejlődését. Célunk annak elérése, hogy a szülők nyugodt lelkiismerettel bízzák ránk a legnagyobb kincsüket. Tiszteletben tartjuk a családok eltérő értékrendjét, a gyermekek egyéniségét.

A játék a legfontosabb elfoglaltságunk egész nap; a játék, ami örömforrás és ugyanakkor tapasztalatszerzés, észrevétlen gyarapodás testileg-lelkileg. Mindent megteszünk azért, hogy a gyermekek fizikailag és érzelmileg is biztonságban érezzék magukat, mindig legyen egy öl vagy kar számukra, ahova be lehet bújni.

A foglalkozásokon a gyermekek szociális fejlődését támogatjuk, sok szerepjátékkal, az egymás iránti segítségnyújtás berögzülésével. Nagy hangsúlyt fektetünk a finommotorika, a szem-kéz-láb koordinációjának fejlesztésére, persze játékkal. Ha kézműveskedünk, az alkotókedvet, az önkifejezést tartjuk szem előtt.

Játékos foglalkozásokon a minket körülvevő környezetet ismerjük meg mind jobban, ha hangyát lesünk, ha apáról és fiúról mesélgetünk, ha virágot ültetünk, ha repülőnek kiabálunk... És ha már elfáradtunk, akkor szól a mese, a vers, a zene, vagy egy diafilmet nézünk a szoba falán. Minden nagyon fontos, de a legfontosabb a játék, mindig!

Szeretettel várjuk a gyermekeket
a Gyermekligetben: Orsi, Emőke, Erzsi
a Gyermekszigetben: Mariann, Andrea, Edina

TUDNIVALÓK

Szeretettel várjuk a három év alatti gyermekeket, felekezettől és lakóhelytől függetlenül.

Nyitva tartás: munkanapokon 8-16 óra között, iskolai szünetekben és nyáron zárva tart. Nyitvatartási időn kívül időszakos gyermekfelügyelet igénybevételére van lehetőség 7-8 óráig és 16-17 óráig.

A bölcsődében a fő elfoglaltság a játék; ezen belül sok-sok mondóka, néptánc, éneklés, és mozgás. Az egyházi jelleg az étkezések előtti imában, illetve az ünnepkörökben mutatkozik meg (a felvételnek nem feltétele).

Az intézmények a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásában, mint a Családi Bölcsőde Hálózat tagjai működnek. Diakóniai intézmény, a működtetésért a Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetszolgálat felelős.


VÉLEMÉNYEK

"Kislányom töltött itt két évet, nagyon családias körülmények között, nyugodt, szeretetteljes légkörben. Azóta is visszavágyik a gyerekközpontú, barátságos közegbe, ahol mindig észrevették, mire van szüksége. Mindenkinek ajánlom, nem csak a gyerekek, az egész család nagy figyelmet kap." A. N.

"Egy igazán családias és nagyon kedves helyre került a kisfiunk, végtelen türelemmel és figyelemmel viseltettek iránta... Üzentek, ha sír, üzentek, ha nevet, üzentek, ha eszik, üzentek, ha alszik... Mindig mindent tudtunk. Lelkiismeretünk háborgását nyugtatták meg ezek az üzenetek. Tudtuk, hogy jó helyen van, vigyáznak rá és bízhatunk bennük. Köszönjük!" K. Zs.

"Kisfiam sok szép emlékkel kötődik a családi napközihez. A kis létszámú csoportban maximális odafigyelést kapott. A meghitt személyes kapcsolatok biztonságában bátran válhatott huncut nagyfiúvá, miközben szelíden napirendhez szokott és társakra talált. Külön hálás vagyok a kedves dalokért, mesékért, amiket ott tanult. Szóval visszük majd a kistesót is! :-)"


"A CSANA olyan hely, ahova szívesen megy és ahonnan délután alig akar hazajönni Mirkó. Mindig kedves, mosolygós arcok fogadják és az első pillanattól kezdve éreztük, hogy jó kezekre bíztuk a szemünk fényét. És amikor összefacsarodó szívvel is csukod be magad mögött a bölcsőde ajtaját, mert dolgoznod kell menni, tudhatod, a túloldalon a gyermekedre egy újabb vidám és élményekkel teli nap vár." O. N.


Házirendünk megtekintéséhez kérjük, kattintson a letöltés-gombra.


KAPCSOLAT

Peregovics Erzsébet (szakmai vezető)
06 20 256 7412
liget.gyermek@gmail.com
vagy személyesen előre egyeztetett időpontban a bölcsődékben

Gyermekliget: Piliscsaba, József Attila utca 7-9.

Gyermeksziget: Piliscsaba, Bajcsy-Zsilinszky utca 32.


KISHARANG CSALÁDI BÖLCSŐDE    DABAS


KAPCSOLAT

2373 Dabas-Gyón, Luther utca 14.

Email: kisharang.bolcsi@gmail.com                                            Tel.: 06-20-411-3778