Rólunk

Kedves Látogató!

A Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásában működő több fővárosi és Pest-megyei szociális intézmény összevonásával létrejött új, komplex diakóniai intézmény mintegy hatszáz embernek nyújt támogatást, segítséget.

Az intézmény Sztehlo Gábor legendás evangélikus lelkész, a modern diakónia megalapítójának nevét viseli.

A Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthont, a dunakeszi Életfa Rehabilitációs Intézetet, a piliscsabai Fébé Evangélikus Szeretetszolgálatot és Siló Gondozóházat, a kistarcsai Johannita Szeretetotthont, valamint az egyház Családi Bölcsőde Hálózatát magában foglaló Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetszolgálat így a szociális szolgáltatások több ágában nyújt segítséget a legkisebbektől kezdve a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásán, a fogyatékkal élők ellátásán és rehabilitációján át az idősgondozásig.

A székhelyintézmény - Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthon néven - 1951-ben kezdte meg munkáját, Sztehlo Gábor evangélikus lelkész vezetésével. Az intézményben a kezdetektől fogyatékos gyermekek és idősek ellátását végzik, ma már több telephelyen.

A kistarcsai telephelyen működő idősek otthonát az Evangélikus Papnék Országos Szövetsége (EPOSZ) alapította 1931-ben, özvegy papnék számára.

A piliscsabai telephelyen volt az első diakonissza anyaházak egyike, már az 1920-as években.
A dunakeszi telephelyet a Magyar Állam hozta létre értelmi sérült fiatalok részére.

Az új, integrált intézmény többféle kor szociálpolitikai, diakóniai tradícióját őrzi és ötvözi, úgy, hogy a mai kor szakmai kihívásainak is megfeleljen. A Szeretetszolgálat a mindenkor hatályos, a szociális igazgatásról és ellátásról szóló 1993. évi III. törvény szerinti alapszolgáltatásokat, szakosított ellátásokban és egyéb, nem az Szt. hatálya alá tartozó ellátási formában biztosít szolgáltatásokat.

Az intézmény feladata ellátottai számára a szociális biztonság megteremtése és megőrzése, valamint lelki gondozásuk evangélikus szellemben történő biztosítása.